top of page
P1030403-2560x1707.jpg

WHO ARE WE?

Westcoast werd in 2002 opgericht de broers Aad en Jos van der Vliet die vanaf begin jaren ’70 muziek maken. Echter, begin jaren ’80 werden de gitaren aan de wilgen gehangen. Aad van der Vliet heeft zich na die tijd ontwikkeld tot een multi-instrumentalist die naast gitaar ook drums, tabla, sitar en keyboard speelt.

Het bloed begon weer te kriebelen en ontstond in 2002 het idee om een jaren ’60-70 band’ op te richten. Omdat zij beide altijd geinspireerd werden door de muziek afkomstig van de westkusten zoals Liverpool, Los Angeles en Den Haag ontstond de naam Westcoast. Na wat try-outs werden een drummer en een bassist gevonden met dezelfde toewijding en passie voor de jaren ’60 en ’70 muziek.

 

Dik Wesstein speelde jaren lang drums in diverse bands, die meestal blues georiënteerd waren. Dik voelde zich direct aangetrokken tot Westcoast, omdat het repertoire uit veel verschillende muziekstijlen bestond. Hierdoor kon hij veel variatie in zijn drumpartijen toepassen.

 

Halverwege 2012 besluit Jos om ermee te stoppen, zijn spelvreugde is verdwenen. Om de muzikale mogelijkheden uit te breiden werd toen besloten te gaan zoeken naar een zanger/toetsenman/gitarist. Deze kwaliteiten worden gevonden in Rob van der Waals. Rob, die zijn muzikale talenten van zijn moeder heeft, die zangeres bij de KRO was, zat al op de MAVO in een Stones coverbandje als zanger/gitarist. Omdat Rob’s muzikale voorkeur naar muziek uit de sixties en close harmony zang uitgaat, was er snel een klik met Westcoast.

 

Eind 2014 was de chemie tussen Rob Wezen poel en Westcoast verdwenen en werd zijn plaats ingenomen door Daniel Postma die een zeer grote affectie heeft voor muziek uit de jaren ’60 en ’70. Na bijna 20 jaar als drummer bij Westcoast is begin januari 2020 drummer Dik Wesstein overleden na een zeer kort ziekbed. Edu Mets is daarna als nieuwe drummer erbij gekomen.

2022-04-02-025 Westcoast.JPG
About
bottom of page